Jeg er genuint opptatt av andre menneskers muligheter til å bli den beste utgaven av seg selv. Det kan man kun bli ved å ta gode valg og sikte mot et realistisk mål.

Integrering og inkludering er ord som betyr mye for meg.

For at integrering skal skje trengs det grundig opplæring i det norske språket. Gjennom språk og samfunnsundervisning kan vi skape forståelse og respekt for hverandre på tvers av land og kulturer. Gode norskferdigheter gir muligheter man ellers ikke har når man er ute på arbeidsmarkedet eller i samfunnet forøvrig. 

De siste 20 år har jeg jobbet med undervisning av voksne innvandrere. Å undervise i det norske språket er noe av det mest meningsfylte arbeid jeg har hatt, og dette kommer jeg til å fortsette med i mange år fremover.  

For et par år siden, og etter at jeg hadde passert 60 år, startet jeg Lovra Academy. Bedre sent enn aldri! 

Å drive sin egen opplæringsbedrift er noe jeg lenge har tenkt på, men som alle andre som går i full jobb og har tusen baller i luften, så blir ting utsatt. Heldigvis ble bedriften “født” og i løpet av det siste året har det bare økt på med arbeid. Dette synes jeg er så kjekt at jeg nå vil dele litt med dere om hvorfor jeg valgte å starte min egen opplæringsbedrift.

Min erfaring

Av utdannelse har jeg 4 års lærerutdanning, 1 år spesialpedagogikk, norsk som andrespråk, og har spesialisert meg i fonologi (uttaletrening), og jeg er sertifisert i Karriereverktøy og Jobbmatchmetode. Jeg kommer helt sikkert til å fortsette å studere, da jeg hele tiden vil trenge tilleggsutdannelse. I 2022 blir det enda mer påfyll av kunnskap. 

Jeg har allsidig erfaring fra arbeidslivet, noe som er bra når jeg jobber med norskopplæring og karriereveiledning. Å ha mange år fra variert yrkesliv, er en erfaring som er av stor verdi. Mine kursdeltakere er mennesker fra andre land med ulik bakgrunn, ulik livserfaring og ulike muligheter i Norge. 

Etter å ha jobbet med arbeidsinkludering ser jeg hvor viktig det er med gode norskkunnskaper. Språket er nøkkelen til arbeid, integrering og ikke minst viktig for all kommunikasjon mennesker imellom. 

Les mer om mine tjenester

Mine personlige verdier

 

Empatisk

Modig

Engasjert

Nyskapende

Inkluderende  

All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them

 

Walt Disney

Min hobbier

Av hobbyvirksomhet driver jeg mye med søm av klær, bunadssøm og trening. Av bunadssøm monter jeg Rogalandsbunad og Beltestakker samt hjelper til med omsøm. Jeg liker å jogge, så jeg er mye ute i naturen, men også på treningssenter når jeg får tid til det. Jeg er opptatt av å holde meg i god form og da er viktig å trene og være i aktivitet. Når man jobber mye på nett, blir det mange timer foran dataen og da er det nødvendig for meg å komme seg ut. 

I helgene prøver jeg å være så mye som mulig sammen med barnebarn, for den tiden vil jeg ikke miste. Når man er gründer og i full jobb er det viktig å finne en god balanse mellom jobb og privatliv. Ofte må jeg si til meg selv, at det er viktig å ta «en time out» for ikke å brenne seg ut. Det er ikke lett, men 4 barnebarn klarer å ta fokuset mitt ganske godt. 

En annen hobby jeg alltid har med meg, er å se etter muligheter for å hjelpe de jeg møter på veien, enten det er i jobb eller bare noen jeg treffer på en joggetur. I samtaler med folk lytter jeg godt etter om det er noe jeg kan bidra med. Det går faktisk an å ha det som hobby! 

Ellers er jeg ikke redd for å utfordre meg selv i ting jeg aldri har gjort. Selvsagt klarer jeg det også som Pippi alltid sa. 

Jeg elsker å sy!

Da jeg var 6 år begynte jeg på syklubb for barn i Oslo. I løpet av årene gikk det fra å sy dukkeklær til egne moteklær og jeg har sydd masse til andre. Da jeg var 30 begynte jeg med bunadssøm og det kommer jeg aldri til å slutte med. Bunader og folkedrakter er noe av det vakreste jeg vet. 

Dette med bunadssøm er også noe som ligger i familien langt tilbake i tid. Magnus Våge var søskenbarnet til min bestefar, og han grunnla utformingen av Rogalandsbunaden. Han samarbeidet med kona si, Borghild, om mønster og søm, og i 1929 ga Magnus Våge ut et hefte med tittelen Rogalandsbunaden.

De siste årene har jeg også lært meg å sy beltestakk med vekt på de gamle modellene som vi kan finne bilder av i digitalt museum. Jeg er opptatt av bevaring og ikke forandring på noe som allerede er perfekt. Derimot kan man fritt lage fantasibunader etter eget ønske, og alle bunader ha det uttrykket de har hatt fra sin opprinnelse. 

Jeg har også hatt flere bunadskurs hvor deltakere får sy sin egen bunad. Dette er fantastisk kjekt, og jeg håper at det blir flere kurs i fremtiden. Alle som ønsker kan ta kontakt for veiledning dersom de skal sy egen bunad, eller trenger hjelp til noe med den bunaden de har.